Sănătate prin nutriție

Cred că tuturor ne e familiara sintagma „grasut = frumos“. Cu toții ne aducem aminte, încă din primii ani de viață, ca acei copii care erau mai rotunjori și mai rotofei sau plinuți, erau considerati a fi mult mai sănătoși comparativ cu cei mai slăbuți.

Ei bine, in zilele noastre această sintagmă nu ar mai trebui sa existe. Statisticile privind obezitatea la copii sunt ingrijoratoare. Romania se clasează pe locul al 2-lea in Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă. O constatare pe cât de alarmantă, pe atât de periculoasă.

Obezitatea ar trebui privită și tratata la fel de serios ca oricare altă boală cronică, însă, din pacăte, lucrurile nu stau deloc așa. Și tocmai datorită neglijenței, atât a autorităților, cât și a producătorilor, comercianților, familiilor și părinților, s-a ajuns la statisticile din prezent, in care suntem fruntași în Europa la obezitatea înrândul copiiilor.

Obezitatea este o boală și, deși nu doare, efecte asupra sănătății care sunt ingrijoratoare! Obezitatea reduce speranța de viață cu o medie de 3 până la 10 ani, în funcție de cât de severă este.

One Reply to “Obezitatea la copii – Consecințele ei si cum se poate preveni”

  1. Aceasta este prima dată când am dat peste site-ul dvs. Păcat!!! Am citit deja câteva articole și vreau mai multe 🙂 Sunt distractive de citit și cu siguranță mi-ați atins gustul. Vă mulțumesc și salutări 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*